Комментарии (13) на “Бусел-гаротнік звіў сабе гняздо на дарожным знаку”

  1. Пралеска:

    неспадзяванка — бусел гняздзіцца наўздоўж шашы, ды не на слупе, як астатнія, а на дарожным знаку… і сапраўды гаротнік… а можа, проста нефармал…
    прычым я праязджала паўз яго буслянку: яго бліжэйшыя суседзі звілі сабе хаціны на тэлеграфных слупах, якіх там дастаткова.

    і што прымусіла яго прымасціцца на гэтым дарожным знаку? мы не можам зразумець братоў нашых меншых. дык адкуль жа чакаць, што мы зможам зразумець падобных сабе…

    чалавек не разумее чалавека… ды што там казаць — ці заўсёды мы разумееем сябе? жывём з сабой у згодзе? бусел-гаротнік, як многа ты можаш нам паказаць…

  2. V:

    Крылатый символ Полесья… Интересно, он будет гнездиться там до осени или все-таки гнездо уберут с дорожного знака? Судя по фото, на знаке — затертая карта района, которую не мешало бы обновить

  3. Птичка:

    автор просто триллер какой-то написал… «страшный выбор», «несчастье», «сражались за жизнь»… особенно порадовал следующий пассаж:
    «Усё кружлялі над месцам, дзе была буслянка, засумавалі… Напэўна, яны падумалі: “Нашто было вяртацца ў любае Палессе калі няма хацінкі? У выраі можна было застацца. Столькі тысяч кіламетраў праляцелі.”

  4. Мастер-ГРИ:

    «Успамінаецца клопат былога старасты вёскі Завідчыцы Пінскага раёна, які зрабіў шмат намаганняў для таго каб буслы не толькі не пакідалі гэтай вёскі, але і будавалі новыя хацінкі. Пры замене старых апор паветраных ліній электраперадач у гэтым населеным пункце Пінскія электрасеткі рабілі на новых апорах спецыяліныя формы для таго, каб белым птушкам было зручней будаваць гнёзды, а таксама галінкі не спрыялі кароткаму электразамыканню»
    Прыемна здзіўлены, прыемна, што яшчэ ёсць такія людзі!

    І аўтар проста малайчына! Адчуваецца яго любоў да сваёй малой Радзімы, сапраўдная, не выражаная ў нейкіх сімвалах, якая ідзе ад душы!!!

  5. Юрий:

    Может я здесь буду и не прав, но, если я не ошибаюсь — автор не Вадзім Мохаўскі, а Вадим Лось — бывший ученик нашей Стытычевской школы. Просто слышал, что он подписывается таким псевдонимом. Если это он — тогда желаю ему больших успехов и еще большего внимания к его родной Пинщине.

  6. Стриж:

    Птичке
    Крылатая птичка? Вам не нравятся триллеры?

  7. Птичка:

    триллеры хороши как жанр литературы, но в качестве журналистского текста они смотрятся нелепо.

  8. Мастер-ГРИ:

    Птичка, я канешне не прафесіянал, але на мой погляд гэта не публіцыстыка, таму словы з трыллераў можна выкарыстоўваць.
    Дарэчы, перыядычныя выданні друкуюць не толькі публіцыстыку, а таксама і мастацкія творы, напрыклад «Філософская мысль»(надрукаваны некаторыя творы філосафаў).

  9. Птичка:

    не путайте толстые литературоведческие журналы, которые как раз и публикуют романы с продолжением, и районные газеты, которые должны подавать новости. кратко, емко, оперативно. их дело — передать суть события, а не сочинять эпосы. с эпосами — добро пожаловать в ЛиМ.

  10. gosha:

    Не верю своим глазам … Точно такой же материал висит на сайте «Вечернего Бреста», без ссылки на Полесскую правду. Как говориться найдите два отличия :)

  11. Мастер-ГРИ:

    Птичка, часткова згодны з вамі. Але чалавеку трэба з чаго-небудзь пачынаць, у ЛіМ яго наўрад ці апублікуюць, на колькі я разумею гэта месца для «пісьменнікаў-багем». Вось чалавек вырашыў паспрабаваць свае сілы ў звычайнай газеце, што ж яго за гэта забіць?
    І на мой погляд гэта атрымалася ў яго вельмі ўдала. І яшчэ глянце па папулярнасці ЗА АПОШНІ ЧАС, яна вышэйшая за іншыя артыкулы, якія пішуць прафесіяналы.

    ЗЫ. Я не аўтар гэтага артыкула.

  12. Птичка:

    насчет популярности… учитывая то, что люди смотрят эту статью НЕ ЗНАЯ, что за текст там опубликован. они «ведутся» ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО на заголовок. и не факт, что они читают этот материал. мне, например, больше интересны фотографии. Если бы кроме заголовка и фоток здесь больше ничего не было, люди ВСЕ РАВНО СМОТРЕЛИ БЫ его, потому что всем интересно событие, которого больше нигде по республике не сыщешь.
    И кстати… если вы помните, статья про волка в Парохонске тоже била все рекорды популярности — как и этот аист. она, если вы помните, была подана как новость, а не как публицистика. Дело в том, что людям ВСЕГДА интересно все необычное: аист, который гнездится там, где это в принципе невозможно представить, или волк, покусавший местных жителей в крупнейшей деревне Пинщины…
    P.S. насчет ЛиМа, который я очень люблю и уважаю, у вас ложная информация, купите хотя бы один выпуск. там полно материалов таких же внештатников, как и Вадим. Не знаю, что вы подразумевали под «пісьменнікамі-багемамі»

  13. Юлия Качановская:

    Не знаю, как подключиться к вашему обсуждению, уважаемые форумчане. Но… Про популярность Полесской правды можно догадываться. Статью про буслов со страниц Полесской правды «бережно содрали» (хотя это они будут отрицать. Говорить, мол, мы написали сами. Видно, чувствуется по стилю, что куски текста из Полесской правды) собкоры «Народной газеты» Ирина Орлова и «СБ» Валентина Козлович. А вроде «киты» журналистики. Неужели им не стыдно заниматься плагиатом (перевести на русский язык и переставить места словами. Да, это дело тоже трудное. Но вот так нагло!!!).
    Надеюсь на размещение моего комментария, уважаемый модератор.

Оставить комментарий